Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna

  • Karol Okrasa z Pomorskie Prestige
    Sezon jesienno-zimowy w pomorskim z Karolem Okrasą


Warsztaty dla producentów żywności w ramach projektu Bascil

2f688fac ff75 4008 aa6d a340a92a94e7a 2

W dniu 8 września 2023, w siedzibie Agencji Rozwoju Pomorza w Gdańsku, spotkało się trzynastu przedstawicieli pomorskich producentów żywności, którzy przez najbliższe 2 lata, w ramach międzynarodowego projektu BASCIL, pracować będą nad dywersyfikacją swojej oferty oraz stworzeniem i rozwojem usług w obszarze turystyki kulinarnej.

W trakcie piątkowych warsztatów, poświęconych projektowaniu usług w turystyce kulinarnej, Hubert Gonera z firmy Landbrand – pełniący rolę eksperta w projekcie BASCIL,  zapoznał uczestników z typami usług charakterystycznych dla turystyki kulinarnej i przedstawił korzyści wynikające z ich wprowadzania. Anna Dziadkiewicz z Agencji Rozwoju Pomorza opowiedziała o osobowości grupy docelowej i wykorzystania narzędzia, jakim jest „Persona” w budowaniu oferty dostosowanej do potrzeb konkretnej grupy odbiorców. Spotkanie było doskonałą okazją do rozmów o biznesowych marzeniach zebranych firm, networkingu i wzajemnej wymiany doświadczeń.

Przebieg spotkania wspierali przedstawiciele Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej, która wraz z Agencją Rozwoju Pomorza S.A. jest partnerem projektu BASCIL.

Kolejne spotkania zaplanowane zostały na IV kwartał 2023 r.

Projekt Bascil współfinansowany ze środków programu Interreg Baltic Sea Region.

Polityka Prywatności
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna © 2018
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna