
Ten poranek pachniał pieczywem, ziołami i dobrą energią. 29 maja w restauracji Cesky Port w Gdańsku spotkali się partnerzy Pomorskie Prestige, by wspólnie celebrować smak regionu, wymienić się doświadczeniami i zainspirować do dalszych działań.
Stół uginał się od regionalnych pyszności – od pieczywa ze Sztuka Chleba, mikstur od Kaszubskich Ziół, przez desery na bazie miodów z Pasieki Miodlandia, napoje musujące z restauracji Tabun z Otomina, po wyborne wędliny od WitAnn, zakwasy od Eko Elita oraz sery od Makowej Kozy i Radostowskich Rarytasów. Nie zabrakło również pięknej ceramiki od Lepiej Ceramika oraz Genius Ceramika. Jakie to wszystko było smaczne i piękne!
Był to poranek pełen rozmów, inspiracji i nowych znajomości. Goście mogli wysłuchać swobodnych prelekcji – jako pierwsi o swoich doświadczeniach opowiedzieli Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku. Była to opowieść o kuchni bezglutenowej i wegańskiej z perspektywy branży hotelarskiej i gastronomicznej. Z kolei Marcin Popielarz, szef kuchni cenionych w pomorskim restauracji (Biały Królik w Hotelu Quadrille, Biôłi Trus w Leśnym Dworze oraz Hewelke) podzielił się swoim doświadczeniem w prowadzeniu gastronomii, wartością kuchni roślinnej oraz ideą skracania łańcucha dostaw.
Nasze spotkania mają swobodny charakter, na tym nam zależy, bez spięcia i nadęcia, dlatego na rozluźnienie atmosfery zrobiliśmy mały konkurs wśród Partnerów, w którym wygraną był pachnący i pielęgnujący prezent od Amber Dust.
Takie spotkania to nie tylko okazja do wymiany doświadczeń, ale też do bycia razem – w czasach, gdy kontakt na żywo, uścisk dłoni czy ciepły uśmiech są na wagę złota. Dziękujemy Restauracji Cesky Port za organizację i wszystkim Partnerom za obecność.
Takich spotkań będzie więcej – serdecznie zapraszamy do grona Partnerów projektu Pomorskie Prestige! Razem możemy więcej!












