Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna

  • Karol Okrasa z Pomorskie Prestige
    Sezon jesienno-zimowy w pomorskim z Karolem Okrasą


KUCHNIA + o serach regionalnych w Pomorskim

widelcem 3 w2

W dnach 17-18.07.2020 w regionie pomorskim odbędą się nagrania do programu „Widelcem po mapie” emitowanego na kanale Kuchni +. Pomorski odcinek dotyczyć będzie serów regionalnych, dlatego oprócz prezentacji partnerów pomorskie prestige: restauracji Eliksir i 5 piętro w Hotelu IBB Długi Targ zaprezentowany zostanie lokalny dostawca z Gospody Mały Holender. Emisja odcinka planowana jest na wrzesień 2020 i wkomponowuje się w cykl działań promocyjnych mających na celu przedłużenie sezonu turystycznego.

Program „Widelcem po mapie” emitowany w Kuchnia + to kulinarna podróż po Polsce. Koncepcja programu zakłada stworzenie nowej, gastronomicznej mapy kraju za pomocą widzów i internautów. Prowadzący odwiedzą dwie restaurację, by spróbować serwowanych tam potraw i przyznać im rekomendację. W Pomorskim dodatkowo prowadzący odwiedzą lokalnego producenta gdzie zaprezentowana zostanie technika przygotowania serów dawnymi technikami. Nie zabraknie również wątku turystycznego dotyczącego Gdańska jak i Żuław. W role ekspertów wcielą się: Jagna Niedzielska oraz Damian Kordas, vloger i najmłodszy MasterChef, którzy sprawdzą, gdzie można zjeść ulubione potrawy Polaków w najlepszym wydaniu.

Na wiosnę 2021 planowane jest nagranie kolejnych odcinków w regionie pomorskim, każdy odcinek będzie skupiony tematycznie wokół innego produktu lokalnego. Działanie realizowane jest w ramach projektu pomorskie prestige, który ma na celu promocję jakościowej oferty regionu pomorskiego, w tym kulinariów występujących pod submarką Gdańsk-Pomorskie Culinarny Prestige.

GPCP jest ofertą całoroczną pozwalającą odkryć prawdziwy smak regionu, zakorzeniony w jego historii i unikatowych produktach. Partnerami projektu są restauracje z całego regionu pomorskiego gotujące w zgodzie z przyjętą filozofią slow food i serwujące autorskie dania bazując na regionalnych produktach na najwyższym europejskim poziomie. Autorskie podejście do tradycji i regionalnego produktu w restauracjach jest gwarancją szczególnego przeżycia kulinarnego dla uczestników. Gdańsk-Pomorskie Culinarny Prestige to także szereg wydarzeń kulinarnych opartych tematycznie o lokalne specjały, dopełniające tym samym ofertę kulinarną regionu pomorskiego.

Więcej na www.pomorskie-prestige.eu

Polityka Prywatności
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna © 2018
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna