Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna

  • Karol Okrasa z Pomorskie Prestige
    Sezon jesienno-zimowy w pomorskim z Karolem Okrasą


Blogerki ze Szwecji odkrywają Pomorskie

warsztaty pieczenia chleba na Kaszubach

Kolejne blogerki ze Szwecji przybyły do Pomorskiego, by odkryć piękne i smaczne zakątki naszego regionu. Podróż po regionie wiosną jest niezwykle przyjemna. Nie ma upału i tłumu turystów, a przyroda budzi się do życia. Pomorskie zieleni się i rozkwita, ujmuje soczystą trawą i żółtymi polami rzepaku.

Malin Nordblom i Linda Johansson przebywają w Pomorskim od 8 do 11 maja. Zwiedzają Gdańsk i Kaszuby, zanurzają się w Borach Tucholskich, delektują lokalnymi produktami. Smakują potraw w gdańskich restauracjach. W Gdańskim Bowke poznały tajemnice Goldwassera, w Fino próbowały menu degustacyjnego i machandla, a w Brovarni Gdańsk dowiedziały się co nieco o sztuce piwowarstwa.

Kaszubska Koza 1
Fot. Grzegorz Lipski

Co dobrego na Kaszubach? Ogrom wrażeń! Dziewczyny zawitały do Kaszubskiej Farmy, gdzie wzięły udział w warsztatach pieczenia chleba. Odwiedziły też gospodarstwo “Kaszubska koza” i poznały proces powstania sera koziego w Robaczkowie. Z kolei na rodzinnej farmie Kaszubskie zioła zanurzyły się w roślinach i ziołach.

Pobyt w hotelu Notera w Borach Tucholskich to okazja do aktywności i wycieczek rowerowych wokół jeziora, a nocleg w hotelu Leśny Dwór w Sulęczynie to z kolei czas błogiego relaksu w wodnej strefie Wellness i czas kuchennych rewolucji z szefem kuchni Łukaszem Miecznikowskim.

Polityka Prywatności
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna © 2018
Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna